Bağımlılıktan Nasıl Kurtulunur? Alkol, Sigara, Şeker ve Uyuşturucu Bırakma

Bağımlılıktan Nasıl Kurtulunur

Bağımlılık kelime anlamı ile insanlarda zevk yaratan davranış ya da maddelerin tekrarlanması ya da tekrar tüketilmesinden kaynaklı olarak ortaya çıkan psikolojik probleme verilen isimdir. Genellikle biyopsikososyal bozukluk olarak tanımlanan bağımlılık alkol, sigara, şeker ve uyuşturucu gibi maddelerde daha fazla görülebilmektedir.

Alkol, Sigara, Şeker ve Uyuşturucu gibi maddelere bağımlılığı olan kişiler hem sosyal hem fiziksel he de ruhsal birçok problem ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu neden dolayı da birçok kişi bağımlı olduğu maddeleri bırakmayı istemektedir.

Bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi bağımlılıktan nasıl kurtulunur sorusudur. Bağımlılıktan Nasıl Kurtulunur; Alkol, Sigara, Şeker ve Uyuşturucu Bırakma adlı bu yazımızda sizlere bağımlılık yaratan maddeler ve bu maddeleri nasıl bırakabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Alkol Bağımlılığı ve Alkol Bağımlılığından Kurtulma

Bireylerde bağımlılık yaratan maddelerden birisi alkoldür. Alkol bağımlılığı olan kişiler alkollü içecekler tüketmediği dönemlerde kendilerini mutsuz ve bitkin hissetmektedir. İlerleyen dönemlerde alkol bağımlılığı kişilerin hem fiziksel hem de ruhsal problemlerle karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Peki bağımlılıktan nasıl kurtulunur, gelin hep beraber bir göz atalım.

Alkol bağımlılığı olan kişiler çoğu zaman uzman gözetiminde alkolü bırakabilmektedir. Devlet hastanelerinde, özel hastanelerde veya özel polikliniklerde tedavi alan kişiler yavaş yavaş bu bağımlılıktan kurtulabilir. Genellikle hastanelerde alkol bağımlılığı tedavisi olarak alkolü bırakmak isteyen kişiler bir doktor gözetiminde disülfiram etken maddesini içeren ilaçlar kullanır.

Disülfiram aslına bakıldığında kişilerin alkolü bırakmasında etken bir madde olsa da alerji, mide bulantısı ve karaciğer yağlanması gibi hastalıklara neden olabilmektedir. Bu ilaç ile beraber alkol bağımlılığından kurtulmak isteyen kişilerin 2-6 hafta arasında doktor gözetiminde olması gerekmektedir.

Bu yöntemin yanı sıra bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişiler uzman desteği ve terapiler sayesinde de alkolü bırakabilmektedir.

Sigara Bağımlılığı ve Sigara Bağımlılığından Kurtulma

Bağimliliktan Nasil Kurtulunur2 scaled

Bağımlılık yaratan maddelerden bir diğeri de sigaradır. Aslına bakıldığında sigara tüketmek ilerleyen dönemlerde sizleri nikotine bağımlı bir hale getirmektedir. Bu da akciğer, boğaz rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklara neden olabilmektedir.

Günümüzde birçok kişi bağımlılıktan nasıl kurtulunur sorusuna yanıt aramakta ve sigara bağımlılığından kurtulabilmek için tedavi almaktadır. Devlet hastanelerinde yer alan sigarayı bırakma poliklinikleri bireylerin ilaçlı bir şekilde sigarayı bırakmasına yardımcı olmaktadır.

İlaçlarda bağımlılıktan kurtulma sürecinde yan etkiler göstereceği için sigarayı bırakmak isteyen kişilerin büyük bölümü bu noktada terapi desteği alarak hareket etmektedir. Bunun yanı sıra sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden biri de nikotin sakızlarıdır. Fakat birçok kişinin ilk olarak sigarayı bırakma yöntemleri arasında yer alan terapi desteğine başvurduğu görülmektedir

Şeker Bağımlılığı Nedir ve Şeker Bağımlılığından Kurtulma

Bağimliliktan Nasil Kurtulunur scaled

Şeker bağımlılığı psikolojik bir rahatsızlık gibi gözükse de aslına bakıldığında şekere karşı oluşan bu bağımlılık fizikseldir de. Genellikle şeker bağımlısı olan kişiler sürekli olarak şeker tüketmek ister ve şekerli yiyecekler tüketmekten vazgeçemezler. Bu da bireylerin ilerleyen dönemlerde bağımlılığı olmasına neden olur. Fakat kişiler yaşam standartlarında belirli değişiklikler yaparak şeker bağımlılığından kurtulabilmektedir.

Bağımlılıktan nasıl kurtulunur sorusuna yanıt arayan ve şeker tüketimini bırakmak isteyen kişiler hem yaşam biçimlerinde değişiklik yaparak hem de uzman desteği alarak şeker bağımlılığından kurtulabilmektedir.

Genellikle yaşam biçimlerinde yapacakları değişikliklerle şeker bağımlılığından kurtulmak isteyen kişiler yediği içtiği şeylere dikkat etmekte ve bununla beraber şeker ihtiyaçlarını meyve ve bal gibi doğal şeker kaynağı olan besinlerden karşılamalıdır. Bunun yanı sıra şeker bağımlılığından kurtulmak için birçok kişinin Abrahamson metodu ile şekeri bırakmayı tercih ettiği de bilinmektedir.

Abrahamson metodunun uygulandığı Bepositive şeker bağımlılığından kurtulmak isteyen kişilere bu noktada yardımcı olmakta ve uzman desteği almalarını sağlamaktadır.

Madde Bağımlılığı Nedir ve Madde Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur?

Madde bağımlılığı bireylerin mutlu hissetmek ve yoksunluk ihtiyaçlarını gidermek için zevk verici maddeler kullandığı bir bağımlılık türüdür. Madde bağımlılığı hem kişilerin fiziksel hem de ruhsal olarak problemler yaşadığı bir bağımlılık türüdür. Peki bağımlılıktan nasıl kurtulunur?

Madde bağımlılığı olan kişiler doktor gözetiminde tedavi olarak madde bağımlılığından kurtulabilmektedir. Fakat burada madde bağımlılığından kurtulmak isteyen kişilerin hem bir uzman ile çalışması hem de terapi desteği de alması gerekmektedir. Genellikle bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişiler terapi desteklerini Bepositive’den alabilmekte ve hızlı bir şekilde bağımlılıktan kurtulabilmektedir.

 

Bepositive ile Bağımlılıktan Kurtulun

Sizler de alkol, sigara, uyuşturucu madde ve şeker gibi maddelere bağımlı biriyseniz yıllardır kabul edilen ve kendini ispatlayan Abrahamson Metodu ile bağımlılıktan kurtulabilirsiniz.

Bağımlılık Tedavisi: 0 212 706 17 10

Uzmanlar ile görüşmek istiyorsanız sizler de Be Positive ile iletişime geçebilir ve uzmanlarımızdan bilgi alarak seans sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Be Positive hakkında daha fazla bilgi almak için bizleri Instagram ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz.

Call Now Button