BİLGİ ALMAK İÇİN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ
“Abrahamson metodu Bio Enerji temelli bir danışmanlık hizmetidir.. Bu Bio Enerji metodu herhangi bir şekilde sağlık hizmeti değildir. Söz konusu metot tıbbi ve/veya medikal bir müdahale içermeyip sağlıklı bir yaşam sürülmesini kolaylaştırabilmek için danışanlara destek sağlamaktadır.”
Sigarayı Nasıl Bıraktım ?
İlk adım olarak sigara bırakma kararıyla birlikte kendinizi buna mental olarak hazırlamanız gereklidir.
Sigarayı bırakmak, sağlığınız için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir ve geleceğe bir yatırım olarak görülebilir. Sigara hastalılara neden olmadan önce bırakma kararı almanızda fayda olacaktır.
- Kararlı olun: Sigarayı bırakmak için kararlı olmanız gerekir. İçinde bulunduğunuz durumun ciddiyetinin farkında olun ve kendinizi bu konuda motive edin. Kendinizi sigarasız bir hayata hazırlayın. 1 hafta boyunca sigarayı azaltın ve bundan sonra asla sigara içmeyeceğinize inanın. Terapiye gelmeden önce bu fikri kendinize aşılayın.
- Nedenlerinizi belirleyin: Sigarayı bırakmak için nedenlerinizi belirleyin. Sağlığınız, aile üyelerinizin sağlığı veya maddi tasarruf gibi nedenler olabilir. Danışanlarımızın çoğu sağlığı bozulan ve çeşitli hastalıkları olan kişiler. Ancak sigarayı bırakmaya mecbur kalmadan bırakırsanız sağlığınızı kaybetmeden hayatınıza devam edebilirsiniz.
- Destek alın: Sigarayı bırakmak için sevdiklerinizden destek alın. Arkadaşlarınızdan, ailenizden veya bir destek grubundan yardım isteyin. Böylece sigarayı bırakma sürecinde motivasyonunuzu koruyabilirsiniz.
- Stresle başa çıkın: Sigara içmek birçok insan için stresle başa çıkmak için bir yoldur. Ancak sigarayı bıraktığınızda, stresle başa çımanın alternatif yollarını öğrenin. Meditasyon, yoga veya yürüyüş gibi aktiviteler stresi azaltmaya yardımcı olabilir.
- Abrahamson Metodunu deneyin: Sigarayı bırakmayı defalarca deneyip sonuç alamadıysanız, sadece tek seansa ve aniden sigarayı bırakmanızı sağlacak tek yöntem olan Abrahamson metodu ile tanışın. BePositive uzmanları size bu konuda yardımcı olacaktır.
Sigara bırakma zor bir süreç olabilir, ancak sağlıklı bir yaşam için atılacak en önemli adımlardan biridir. Yukarıdaki önerileri deneyin ve sigarayı bırakma konusundaki kararlılığınızı koruyun.
Tütün Ürünleri Bağımlılığı
Sigara bırakma için tavsiyeler;
Sigarayı bırakmak için, 80’li yıllarda yapılan araştırmalar, sigara kullanımının nelere sebep olabileceğini gösterdi. Sağlığa zararlı olduğu görüldüğünde, Dünya Sağlık Örgütü sigaranın sağlığa verdiği ağır hasar konusunda farkındalığı yükseltmek için bildiri yayınladı.
Sigarayı nasıl bırakırım? Tüketilen sigara ve kullanıcı sayısını azaltmak için; sigara üreticileri, paketlerin üzerine büyük karakterlerle, sigara kullanımının sağlığımıza zarar verdiğini yazmaya mecbur kılındılar. Sigarayı bırakmak için kesin bir bilincin oluşması gerekmektedir.
Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler; kullanıcılar sigarayı bırakmayı denediklerinde, içeriğindeki zararlı maddeler nedeni ile zorlu reaksiyonlara maruz kaldılar. Sigaranın içinde bağımlılık yaratan 4000 üzerinde kimyasal bulunmaktadır.
Sigara Bırakma önerileri, bir çok insan, sigaranın zararlarını bilmesine rağmen içmeye devam eder. Bu istek, engellenemeyen arzı aslında beynimizin sigaraya bağımlı hale gelmesinden kaynaklanır. Sigaranın zararları farkındalığı arttırmıştır. sigara bırakma kararı gecikmesi erteleme bağımlılığını ortaya çıkartabilir.
Sigarayı Nasıl Bırakırım? Sigarayı Bırakmak Zor Değil
Sigara bırakma önerileri hayatızı değiştire bilir.
Sigara bırakma konusnda ne yapmalıyım?
Öncelikle sigarayı bırakmaya hazır olmanız gerekli. Vedalaşmaya hazır mısınız?
Günlük yaşamın içerisinde karar almak kolay olmayabilir. Nitekim bırakma esnasında yaşanan psikolojik ve fizyolojik süreçle başa çıkmak, gündelik hayatın baskısı nedeniyle zordur.
Sigaradan Kurtulmak için ne Yapmalıyım?
Öncelikle sizin sigarayı bırakmaya hazır olmanız gerekli.
Sigara bırakmak için nereden yardım alabilirim? Sigaranın içindeki maddeler size sürekli tüketme hissi yaratır. Yavaş yavaş sizin sağlıksız bir hayata başlamanıza neden olur. İnsan ilk kez sigara içtiği an tütünde bulunan kimyasal maddeler tüm sistemlerine nüfuz eder. Beden bu maddeleri zehir olarak tanımlar ve aynı zehirlenmede olduğu gibi öksürme, boğulma, gözyaşlarından kusmaya kadar değişen tepkiler verir.
Günlük sigara kullanımı devam ettikçe beden nikotin gibi kimyasalları tanımaya başlar, beyindeki kimyasal maddeleri tanımlayan bölge artık bu maddelere alışır, işte alışkanlık (bağımlılık) da buradan gelmektedir. Beden kimyasalları tanıyıp alıştıkça, tepkisi artık ilk defaki gibi olmaz, azalır. Neyi kastediyoruz? Sigara ilk içildiğinde eğer baş dönmesi yaptıysa, örneğin kişi başlangıçta sadece haftada bir sigara ile yetiniyorsa, aynı hissi her gün hissedebilmek için, zamanla daha fazla nikotine gerek duyar. Böylelikle sigara sayısı artmakla kalmaz bir sigara ile diğeri arasında geçen zaman da kısalmaya başlar.
Sigarayı Bırakmak için Nereden Yardım Alabilirim?
Sigarayı Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler
Beden, bu zehirli kimyasalları zamanla daha etkili bir şekilde parçalayıp ayırmayı öğrenir. Günde 1-2 sigara ile başlayıp 1-2 paket sigara içmeye varan kişi, bedenini yavaş yavaş kimyasallara alıştırdığı için karar verdiği an sigarayı bırakabileceğini sanır. Eğer kendi kararı ile sigarayı bırakmak isterse, yine aynı şekilde yavaş yavaş, bedeni alıştıra alıştıra önce haftada bir sigara azaltarak sıfır sigaraya kadar gelebilir.
Sigarayı bırakmak için ihtiyaç duyulanlar; Bu süreç birkaç ay sürebildiği için kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanların çoğu zayıf düşüp başarısız olurlar. Bu nedenle birçok kişinin “istersem sigarayı bırakırım” dediklerini duyarız ama gerçekte bırakmayı denemezler bile! Bırakmayı deneyenler, bıraktıkları an “kriz” dediğimiz sigarayı bırakma belirtileri ve çektikleri acı yüzünden tekrar içmeye başlarlar.
Sigara bağımlılığından kurtulmak ve bu gereksiz alışkanlığı ilelebet kesmek için, alkol veya uyuşturucu bağımlılığında olduğu gibi tedaviye gerek vardır. Sadece bırakmayı istemek yeterli olmaz, yardım almak gerekir.