Çikolata bağımlılık yapar mı? Çikolata bağımlılığı ve bundan kolayca kurtulmanın bir yolu var!
Çikolata, Şekerden dolayı sürekli yeme duygusu yaratır
Çikolata yemeden duramıyorum, diyor musunuz? Çikolata bağımlılık yapar mı?
Tatlı yemeden duramıyorum diyorsanız doğru yerdesiniz Çikolata “bağımlılık” hissettiren birkaç madde içerir. Bunlar arasında duygudurumların düzenlenmesinde rol oynayan bir nörotransmitter olan serotoninin öncüsü olan esansiyel bir amino asit olan triptofan; yüksek serotonin seviyeleri sevinç hissi yaratabilir. Çikolata Kokainden 8 kat daha fazla bağımlılık yapmaktadır. Bu maddeler ürünün, işlenmiş ürünler arasında aşırı derecede çekici ve lezzetli ve bir o kadar da bağımlılık yaratan olmasını sağlar. Şeker çikolatanın içindeki tehlikedir.
Çikolata Bağımlılık Yapar Mı? Çikolata Bağımlılığı Hakkında
Çikolata Bağımlılı ve Nedenleri
Çikolata yemeden duramıyorum, diyor musunuz?
Çikolata bağımlılık yapar mı? Tatlı yemeden duramıyorum diyorsanız doğru yerdesiniz.
Aşırı çikolata yemek, sağlınızı bozabilir, çok fazla çikolata yemek içerisindeki şeker oranına bağımlı olarak etki yaratır.
Çikolata “bağımlılık” hissettiren birkaç madde içerir. Bunlar arasında duygudurumların düzenlenmesinde rol oynayan bir nörotransmitter olan serotoninin öncüsü olan esansiyel bir amino asit olan triptofan; yüksek serotonin seviyeleri sevinç hissi yaratabilir. Çikolatadaki mutluluk hormonu tetikleyici madde triptofandır.
Çikolata Kokainden 8 kat daha fazla bağımlılık yapmaktadır.
Çikolatada bağımlılığa neden olan maddeler:
- Triptofan
- Şeker
- Enkefalin
Bu maddeler ürünün, işlenmiş ürünler arasında aşırı derecede çekici ve lezzetli ve bir o kadar da bağımlılık yaratan olmasını sağlar. Şeker çikolatanın içindeki tehlikedir.
BilgiÇikolata Bağımlılık Yapar mı?
Çikolata içinde bulunan şeker bağımlılık nedenidir. Çünkü rafine / kimyasal şeker doğal bir gıda değildir. Yüksek oranda salgılanan dopamin geçici mutluluk vererek beynimizde bulunan cerebral korteks bölümü üzerinden diğer bütün bağımlılık maddeleri ile aynı etkinin ortaya çıkmasına neden olur.
Fareler üzerinde yapılan deneylerden sonra bir grup bilim insanı tarafından önerilen bir teoriye göre enkefalinin bağımlılık yaratmada anahtar olabileceğini düşündürmektedir.
Enkephalin doğal bir beyin kimyasalıdır. Ancak fareler üzerinde yapılan şeker verilerek yapılan araştırmalarda, beyinde kimyasal bir artışa neden oluğu gözükmüştür.
Enkefalin, morfin ve eroin gibi ilaçlar tarafından aktive edilenler ve aynı olan opioid reseptörlerini tetiklemektedir. Temel olarak, çikolata yemek, enkefalin seviyenizi yükseltir ve enkephalin düzeyini yükseltir, daha fazla çikolata yemek istemenize yol açar.
Abrahamson metoduyla Çikolata bağımlılığı tedavisi şeker ve basit karbonhidratlı gıdaların sonlanmasıyla gerçekleşir.
BilgiÇikolata Bağımlılığından Nasıl Kurtulurum?
Çikolata, yeni dünya ülkelerine İspanyol işgal gemileri ile gelmiştir. Aztek kralı Montezuma’nın çikolatalı dondurmayı icad ettiği söylenir. Montezuma, çikolataya öylesine bağımlıymış ki, kışın sıcak içeceklerin içine koyarak içer, yazın da gecelerin sıcağında çikolatalı içeceğini serinletmesi için, yüksek dağlardan kar getirmelerini emredermiş !
Çikolata, Avrupa ve İspanya’ya 16. yüzyılda gelmiş, o günden bu yana da tüm dünyada aranan bir ürün olmuş.
Kakao çekirdekleri, kahve gibi kakao ağacı fidanında yetişir. Daha sonra fermantasyon sürecinden geçirilir, kavrulduktan sonra kakao yağı çıkarılır ve sonunda kakao yağından da çikolata elde edilir.
Çikolata Bağımlılık Yaparmı; Morfin, eroin ve benzeri maddeler -beyindeki, kakaodaki aktif kimyasal madde teobrominin bağlandığı reseptörlerde değişikliğe neden olurlar. Çikolata, L.S.D’ ye benzeyen, beynin serotonin hormonu salgılamasına yol açan alkaloidler içerir. Seratonin hormonu insana canlılık, mutluluk ve zindelik hissi verir. Çikolata yendiğinde, bağımlılığa neden olan his budur.
Şeker Bağımlılığını sonlandırmak için
Tatlı yemeden duramıyorum
Çikolatanın yorgunluğu dağıttığını biliriz. Birçok kişi yorgun, üzgün veya depresif olduklarında çikolata yemek ister. Dünya savaşında Amerikan ordusu generalleri mümkün olduğu kadar erimeyecek, çok da lezzetli olmayan çikolata üretilmesini istemişler.. Amaç, askerlerin moralini yüksek tutmak, bunun yanısıra askerlerde bağımlılık yaratmakmış. Sonuç anlık mutluk ve kalıcı rahatsızlıklar.
Çikolata bağımlılığı belirtileri
-
Aç olmasanızda sürekli çikolata yada basit karbonhidratlı gıdaları yemek istiyor olabilirsiniz.
-
Önünüze gelen tatlıyı son parçasını bitirmeden duramıyor olabilirsiniz.
-
Side teklif edilen tatlıya hayır demiyor olabilirsiniz.
Çikolata bağımlılığı nasıl geçer Çikolata yemeyi nasıl bırakabilirim ?
Çikolata bağımlılığının sonlanması için Abrahamson Metodu ile bağımlılık noktanız tek seansta sonlanır. bu süreçte uzman danışmanlarımızın düzenli ve periyodik kontrolü altında olursunuz. Çikolata bağımlılığı tedavisi tek seansta gerçekleştirilir, başarı oranı tek seansta %90 dır.
iletişimÇikolata Bağımlılığından kurtulun
Tatlının İçindeki Basit Şeker Sağlığınızı Bozar
Abrahamson Metoduyla Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Kazanırsınız, Tek Seansta şekerli gıdalara olan arzunuz sonlanır ve 1 Yıl boyunca takibimiz altında olursunuz.
0212 7061710
0506 1135655
İletişim